HjemVärvningProduktinfoFakta om seloljeSpørsmål og svarKontakt ossblank

Jag vill abonnera på Igloo sälolja, och få det första 30 dagarna gratis, jag betalar 29,90 kr i porto och expeditionsavgift efter mottagandet. Som abbonent vill jag få tillsänt försändelser kontinuerligt var 60:e dag för 299 kr fraktfritt. Jag är inte bunden till några framtida köp om jag beställer, och kan när som helst avsluta mitt medlemskap.


Fyll i namn och adress och skicka din beställning idag!

Förnamn:
Efternamn:
Adress:
Postnr:
Ort:
E-post:


Säloljan har en annan uppbyggnad än fiskolja som gör den enklare för kroppen att ta upp.
 
Memorial University of Newfoundland har följande förklaring: ”Vid sammenligning har man funnit att sälolja upptas mer effektivt i kroppen än fiskolja. EPA, DHA, och DPA i sälolja är först och främst placerat i änden av den triglyserida molekylerna – som hos människor. I fiskolja är de placerade i mitten. Denna unika placeringen är en viktig orsak till skillnaden i effekten av sälolja jämfört med fiskolja i förebyggande av sjukdom, och har potentiella hälsofördelar.

Både säloljan och fiskoljan innehåller fettsyrorna DHA och EPA.
Säloljan innehåller i tillägg den viktiga fettsyran DPA, då fiskolja /tran behövs. DPA finns naturligt i bröstmjölk och hävdas vara en essentiell fettsyra för näring och utveckling hos spädbarn. Sälolja är den enda kända källan som är rik på DPA. Denna fettsyran knytes till den läkande processen vid hjärt och kärlsjukdomar, samt åderförkalkning. En studie från Japan indikerar at en av DPAs huvudfunktioner är att hålla vener och ådror mjuka och smidiga. Som känt förebygger det cirkulationsproblem i blodet. DPA fettsyran kan vara mer än 10 gånger så effektiv som EPA fettsyran när det gäller att laga skadade blodkärl.

Det är utfört betydliga mängder studier på Omega-3s värkning på människokroppen. Ett amerikanskt forskningsprojekt vid Louisiana State University ”The International Atherosclerosis project (1992)”, har sedan 1990 undersökt kransartärer från 23 000 döda personer från 16 länder. De övergripande resultaten visar att grönländarna har den lägsta åderförkalkningsprocenten av de alla undersökta.

Några av de fascinerade resultaten är som följer:
Eskimåerna som hade ett modernt kostutbud, hade tills tillsvarande förekomster av sjukdomen som ordinarie européer. Därför blev inte resultaten baserade på arv faktor. Inuittene som hade ett traditionell kosthållning (marine pattedyr, för det mesta säl), hade vid 70-års ålder, den samma elastistet i kransartärerna som en 20 år gammal européer.